Vásárlási feltételek

Általános szerződési feltételek
Adatkezelési tájékoztató
Általános szerződési feltételek
ÁSZF

Jogi közlemények, Általános Szerződési Feltételek

 

Megrendelés elküldésével a Megrendelő az ajandekrakattamas.hu vásárlója lesz, abban az esetben is, ha a megrendelést nem közvetlenül a weboldalon, hanem az ajandekrakattamas(kukac)gmail.com, illetve egyéb elérhetőségen keresztül történik.

 

Céginformációk:

 

Vállalkozó: Palásti Katalin e.v.

Székhely: MAGYARORSZÁG 4245, Érpatak, Vörösmarty utca 18.

Adószám: 56622524-1-35

Kibocsájtó: Nemzeti adó- és vámhivatal

Nyilvántartási szám: 55289579

Szerződés nyelve: Magyar

Ügyfélszolgálat: ugyfelszolgalat@ajandekrakattamas.hu

Telefonszám: +36 20/405-8078

 

Utalási adatok:

Számlatulajdonos: Palásti Katalin e.v.

Számlaszám: jelenleg előre utalással működik Kizárólag utalást fogad, bármely bankból, készpénz befizetésre nincs mód!)

Közlemény rovat: A rendelés megerősítését követően kapott rendelési szám, vagy a megrendelő neve.

Az átutalást megteheted internet bankon keresztül, vagy saját bankod egyik fiókjában (Pl: OTP, Raiffeisen, Budapest Bank, stb…).

 

Weboldalunkon egyedi fényképes ajándéktárgyak forgalmazásával foglalkozunk.

 

A szerződés tárgya

Palásti Katalin e.v. által az ajandekrakattamas.hu név alatt üzemeltetett internetes áruházában található valamennyi árucikk.

A vásárolt áru jellemzői az adott árucikkhez tartozó termékleírásból tudható meg. A termékleírásokat részben, vagy teljes egészében a gyártók bocsátották rendelkezésünkre, így ezek pontatlanságáért felelősséget nem vállalunk.

 

Általános tudnivalók

A megrendelések leadása az ajandekrakattamas.hu webáruházon keresztül, az ajandek@ajandekrakattamas.hu címen elektronikus formában, illetve https://www.facebook.com/Ajandekrakattamas facebook-os áruházban lehetséges. A megrendelés elkészültéről, vagy a szállításáról, a regisztrációkor megadott e-mail címre, bizonyos esetekben mobiltelefonszámra értesítést küldünk.

Az ajandekrakattamas.hu áruházban a vásárlás előtt a vásárló csak regisztrált felhasználóként vásárolhat. A regisztrációhoz, a vásárláshoz,a bankártyás fizetéshez, a szállítási és számlázási adatokhoz elérhetőségi információkat szükséges megadni.

 

Amennyiben a regisztráció nem történt meg, de a szükséges adatokat e-mailben a megrendelő közölte, az egyen értékű a weboldalon történő regisztrációval és az automatikusan rögzítésre kerül rendszerünkbe.

 

A bejelentkezéssel járó személyes adatok (E-mailcím és felhasználónév) átadása a felhasználó jóváhagyásával történik!

Az emberi felelőtlenségéből (i) eredő károkért az ajandekrakattamas.hu tulajdonosa semmilyen körülmények között nem vonható felelősségre!

Az webáruházon feltüntetett árak bruttó fogyasztói árak.

A webáruházról megrendelhető termékek árai változásának jogát fenntartjuk azzal, hogy módosítás a webáruházon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba. A módosítás a már megrendelt termékek vételárát nem befolyásolja. A webáruházban kínált termékek műszaki és más paramétereinek, adatainak, árainak stb. helyessége érdekében a legnagyobb gondossággal járunk el, de ezekért felelősséget nem vállalunk. Amennyiben minden gondosságunk ellenére hibás ár kerül a webáruház felületére, különös tekintettel a nyilvánvalóan téves, pl. a termék közismert, általánosan elfogadott vagy becsült árától jelentősen eltérő, esetleg rendszerhiba miatt megjelenő "0" Ft-os vagy "1"Ft-os árra, akkor nem vagyunk kötelesek a terméket hibás áron szállítani, hanem felajánlhatjuk a helyes áron történő szállítást, amelynek ismeretében a Vásárló elállhat vásárlási szándékától. A változások akkor lépnek életbe, amikor a webáruházban online megjelennek.

A rendelésekben szereplő termékekre grafikai terv készül, ennek elkészítése külön költséget nem tartalmaz.

A megrendelt termékeket előre utalás, online bankkártyás fizetés, utánvét valamint telephelyen történő átvétel esetén készpénz fizetési lehetőséggel lehet átvenni.

Termékeink egyedi mintákkal készülnek, ezért elkészítési idejük 3-5 nap, ami esetenként eltérhet.

 

Adatbeviteli hibák javítása

 

Vásárlónak a rendelés bármely szakaszában, és a megrendelés elküldéséig az áruházban bármikor lehetősége van az adatbeviteli hibák javítására, akár a saját fiókjában (adatmódosítás), akár a megrendelési felületen (pl. termék törlése a kosárból az „x” gombra kattintva). Adatbeviteli hibának minősül például egy rosszul megadott mennyiség, rossz termék elhelyezése a kosárban, majd a termék törlése a kosárból, rendelési adatok elírása stb. (pl. szállítási cím). A rendelés során a fogyasztónak folyamatosan lehetősége van a bevitt adatok javítására/törlésére. Amennyiben Ön már továbblépett a javítani kívánt adatlapon, de még nem véglegesítette a megrendelést, úgy célszerű a böngésző vissza gombjára kattintani a kívánt oldal megjelenéséig, ahol a fogyasztó már módosítást el tudja végezni.

 

Fizetés és Szállítás:

A megrendelés leadására személyesen nincs lehetőség, azonban kivétel nélkül minden termék megrendelhető az interneten üzemeltetett ajandekrakattamas.hu weboldalon keresztül, https://www.facebook.com/Ajandekrakattamas facebook áruházon keresztül, az ajandek@ajandekrakattamas email címen, és +36204058078 -as ügyfélszolgálati telefonszámon. A megrendelések feldolgozása folyamatosan történik.

A szállítás kérhető Foxpost csomagautomatákba vagy Foxpost házhozszállítással, valamint telephelyen történő személyes átvétellel, ezeket a vásárló kiválaszthatja a rendelés leadásánál. A szállítási költségek csomagmérettől és nagyságától eltérhetnek, kivéve telephelyen történő személyes átvétel esetén, ebben az esteben szállítási költség nincs.

Az ajandekrakattamas.hu a szállítási határidő be nem tartása esetén a vevőt kedvezményben részesítheti, amennyiben az saját hibájából történik, egyéb esetekben az ajandekrakattamas.hu-t kártérítési kötelezettség nem terheli.

Kérjük, szíveskedjen mindenki a csomagot, levelet átvétel előtt megvizsgálni. A terméke(ke)n észlelt esetleges sérülés esetén kérje jegyzőkönyv felvételét és ne vegye át a csomagot, levelet! Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt nem áll módunkban elfogadni!

Sima levélként nem áll módunkban szállítást kezdeményezni és rendelést teljesíteni abban az esetben sem, ha az a vásárló kifejezett kérése, mert nem követhető!

 

Az ajandekrattamas.hu webáruházon leadott rendelés összege rendelés leadását követően banki átutalással,bankártyás fizetéssel  vagy utánvéttel kerülhet kiegyenlítésre.

A számlát a csomag minden esetben tartalmazza, vagy email címre kerül kiküldésre.

Előre utalásos rendelés, vagy bankártyás fizetés esetén az utalás megérkeztét követően történik a számla kiállítása.

 

RÓZSASZÍN, POSTAI CSEKKEN KERESZTÜL TÖRTÉNŐ BEFIZETÉST SEMMILYEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT NEM ÁLL MÓDUNKBAN ELFOGADNI!

 

Előre utalással, és online bankártyás kifizetés:

 

A fizetési határidő előre utalás és online bankártyás fizetés esetén, a rendelés leadásának napjától számított 5 naptári munkanap!

Amennyiben ez időn belül nem történik meg a kifizetés, a rendelés automatikusan törlődik és ha igényt tart rá a Vásárló, újra le kell adnia a rendelést.

Ha a kifizetést bizonyos okok miatt a Vásárló nem tudja teljesíteni a fizetési határidőn belül, minden esetben jeleznie kell felénk, hogy módosíthassuk a rendelés fizetési határidejét, máskülönben automatikusan törlődik.

A törölt rendelések nem állíthatóak vissza aktív állapotba!

A meghosszabbítás egy rendelésnél +5 naptári munkanapot jelent, ennek leteltével már nem kérhető újabb meghosszabbítás, a rendelés automatikusan törlődni fog és ha igényt tart rá a vásárló, újra le kell adnia a rendelést.

A megrendelő kijelenti, hogy az esetlegesen tévesen megadott szállítási és egyéb információkból eredő károkért a gyártót nem vonhatja felelőssé.

 

A megrendelő tudatában van, hogy ha rossz, vagy hiányos szállítási címet ad meg a regisztráláskor, illetve a megrendeléskor előfordulhat, hogy a megrendelést nem kapja meg és annak újra küldési költsége a megrendelőt terheli.

 

Amennyiben bármely a megrendelésben szereplő termék nem elérhető, a megrendelést követő legkésőbb 1 munkanapon belül jelezzük.

Az online bankkártyás fizetések a Barion rendszerén keresztül valósulnak meg. A bankkártya adatok a kereskedőhöz nem jutnak el. A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt. a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013.

Rendeléstől való elállás:

 

Az egyedi személyre szabott termékek, például gyerek bady esetében érdemes a megrendelés leadása előtt pontosítani, egyeztetni a méretet, az esetleges méret és egyéb problémák elkerülése érdekében, mert az ezekből adódó kicserélést sajnos nem áll módunkban teljesíteni, mivel az egyedi személyre szabott termék tovább nem értékesíthető és elő fordulhat, hogy a kiírt termék leírás eltérő lehet a valóságtól a gyártók mindenkori módosításaiból eredően!

Mivel a termékleírások csupán tájékoztató jellegűek, eltérhetnek a valóságtól!

 

Amennyiben a termékterv és az illusztráció elkészült, de a termékek legyártása még nem kezdődött meg, a Vásárló visszamondhatja a rendelést részben, vagy teljes egészében.

Ha a rendelés összege már megérkezett hozzánk, de még nem kezdődött meg a termék(ek) legyártása, a teljes összeget 30 munkanapon belül visszautaljuk.

 

Amennyiben a rendelés legyártása megkezdődött, a 17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet 4. és 5(c.). §-aiba foglaltak alapján nem áll módunkban rendeléstől való elállást elfogadni,

miszerint a Vásárló nem élhet az elállás jogával, ha a termék a fogyasztó személyéhez kötött, illetve utasításai alapján vagy egyedi megrendelésre (kifejezett kérésére) előállított árú mert az tovább nem értékesíthető!

A webáruházunkon minden nyomtatható termék egyedi és személyre szabható.

Nincs előre nyomtatott és gravírozott ajándék vásárlási lehetőség, mert minden egyedi terméket a Vásárló kérésére készítünk el egyedileg, függetlenül attól, hogy egy már meglévő dizájnötletet, vagy saját fényképet, felirat nyomtatását kéri a termékre.

 

A webáruházon nem lehet előre elkészített, legyártott nyomtatott, gravírozott termékeket vásárolni.

 

A technológiából adódóan elő fordulhatnak nyomtatási hibák, melyet egy 3mm átmérőjű körben határoztuk meg.

Amennyiben 3mm-nél kisebb nyomtatási hiba fordul elő a terméken, legyen az festék hiány, vagy elszíneződés, nem áll módunkban újra gyártani, illetve kicserélni!

A 3mm-nél nagyobb hibával rendelkező terméket a visszajuttatást követően újra gyártjuk és kicseréljük.

A termék hozzánk történő visszaszállításának költsége a Vásárlót terheli, a csere terméket díjmentesen kiszállítjuk!

Amennyiben egy Vásárló ezen feltételeket mégis figyelmen kívül hagyja és olyan csomagot küld vissza, mely jellegéből adódóan tovább nem értékesíthető, nem áll módunkban a megrendelésben szereplő termékek árát visszatéríteni.

Az újbóli kiszállítás, visszaküldés költsége a Vásárlót terheli.

(A kellemetlenségek elkerülése érdekében kérjük az Á.SZ.F.-be foglaltakat figyelembe venni!)

 

Fenntartjuk a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben, vagy teljes egészében.

Részben történő teljesítésre kizárólag a Megrendelővel történő egyeztetést követően kerülhet sor!

 

Visszaáru:

Vásárló nem élhet a visszaáru jogával, ha a termék a fogyasztó személyéhez kötött, illetve utasításai alapján vagy egyedi megrendelésre (kifejezett kérésére) előállított árú, mert az tovább nem értékesíthető! Amennyiben a Vásárló csomagot küld vissza, mely jellegéből adódóan tovább nem értékesíthető, nem áll módunkban a megrendelésben szereplő termékek árát visszatéríteni.

 

 

Szerzői jogok védelme, felelősség meghatározása:

 

A feltöltött képekért minden felelősség a Megrendelőt terheli, ezért ki kell jelentenie, hogy azokat szerzői jog nem védi,

személyiségi jogot nem sértenek, szabadon felhasználhatóak és a grafikák, kreatívok nem sértik harmadik fél jogait.

Az Üzemeltető semmilyen felelősséggel nem tartozik a feltöltött képek használatából eredő jogviták során, ezért a Megrendelőt, mint felhasználót a továbbiakban teljes felelősség terheli a feltöltött képekért és a használat során esetlegesen felmerülő jogi következményekért.

 

A felhasználó köteles mentesíteni az Üzemeltetőt a fent említett jogsérelmekből származó összes követelés alól és megtéríteni az ügyben felmerülő összes költségét.

A hozzánk eljuttatott grafikai és szöveges anyagokért minden esetben, csak és kizárólag a feltöltő személy vonható felelősségre!

 

Figyelem! A nyomtatási technológiából adódóan a monitor és a nyomtatott végeredmény színei nem összehasonlíthatóak!

 

“Az RGB színrendszer a (Red = Piros, Green = Zöld, Blue = Kék) a monitorokon, tv-ben, digitális fényképezőkön, mobiltelefonokon és scannerek által használt színrendszer. A CMYK ( Cyan, Magenta, Yellow, Key ) a tényleges festék pigmentekre utal. A nyomdaiparban általánosan a CMYK ( 4 színes nyomás ) az elfogadott, melyet “full color printing”-ként is emlegetnek. Az RGB színek együtt fehéret, míg a CMYK színek együtt feketét alkotnak. Ezért is fizikailag lehetetlen tökéletesen ugyanazokat a színeket előállítani amiket a monitoron látunk. Az RGB színek a monitoron élénkebbek, kontrasztosabbak, a CMYK a valóságban életlenebb, kevésbé élénk és némileg eltérnek a színek erősségei, arányai.”

Előfordulhat, hogy a világos színek világosabbak a sötétebbek pedig sötétebbek, mint a monitoron látottak, a szürke árnyalat színei pedig minden esetben változóak, egészen a zöldes, kékes lilás árnyalaton át hozhatóak csak létre, tehát a szürke minden esetben egy minimálisan eltérő szín egyik árnyalata lesz.

 

A monitorok gyári kalibrálása soha, semmilyen körülmények között nem lesz egyenlő a nyomtatás színvilágával!

 

Ahogyan egy üzletben a különböző monitorok és nyomtatók színvilága sem egyenlőek, nem összehasonlíthatóak, nem szabványosítottak!

 

Továbbá a technológia nem engedi, hogy milliméter pontosan készítsünk el a nyomtatást, mert a legtöbb terméknél a szerkesztési felületből 2-10mm-ig rá kell hagynunk a tárgy nyomtatási területére, ha nem szeretnénk, hogy üres részek, nyomatlan felületek maradjanak.

Az oldalon elkészített terv szélei minden esetben le fognak lógni a tárgyakról a nyomtatandó tárgy jellegétől függően, ezért ezekből adódóan elállást nem áll módunkban elfogadni! Javasoljuk, hogy a szerkesztésnél a nyomtatási terület szélétől kb 5-10 mm-re ne tervezz semmi fontosat.

 

Kérjük a fentieket a megrendelés előtt figyelembe venni, mert az összehasonlításból eredő panaszok esetében nem áll módunkban elállást elfogadni!

 

Adatvédelem

 

Vásárlóinknak szükséges megadniuk személyes adataikat a regisztráció és a rendelés folyamán (név, cím, telefonszám, e-mail stb.). Ezeket az adatokat kizárólag a megrendelések pontos teljesítése érdekében kérjük és tároljuk. Ügyfél szolgálatunk a felhasználó adatait arra használja, hogy szükség esetén felvegye a vásárlóval a kapcsolatot és teljesítse a megrendeléseket, valamint számlázás céljából. Az ajandekrakattamas.hu birtokába jutott adatokat bizalmasan kezeli, azokat kizárólag a megrendelések teljesítéséhez, és a számla kiállításához használja fel, harmadik félnek semmilyen formában nem adja ki. Kivételt képez ez alól, ha a személyes adatok kiadására ajandekrakattamas.hu-t valamely hatóság jogszabály alapján kötelezi.

 

Hírlevél:

Felhasználóink hozzájárulásukat adhatják elektronikus hírlevél küldéséhez. A hírlevélre való feliratkozáshoz a vásárlónak adatokat szükséges megadnia.

A leiratkozást E-mailben kérheti a felhasználó.

 

A rendszer a rendelés teljesítésétől számítva 28napig őrzi meg a feltöltött képeket, utána véglegesen törli azokat a szerverről. Felhívjuk megrendelőink figyelmét, hogy a 28 nap független attól, hogy a feltöltött képeket megrendelte-e, vagy sem.

 

A webáruház működésével, megrendelési és szállítási folyamatával kapcsolatban felmerülő kérdések esetén ügyfél szolgálatunk készséggel áll rendelkezésre.

 

Törvényi szabályozás

 

Palásti Katalin, mint az ajandekrakattamas.hu üzemeltetője kijelenti, hogy az áruház működtetését mindig az aktuális érvényben lévő törvényi szabályozásnak megfelelően végzi.

T/5141. számú törvényjavaslat.

 

A honlapon található szöveges tartalmak, termékfotók, valamint terméksablonok és egyéb grafikai elemek az ajandekrakattamas.hu üzemeltetőjének szellemi tulajdona és terméke, melyeknek felhasználása jogi következményeket von maga után.

 

A Látogató tudatában van, hogy a vásárlás zökkenőmentes lebonyolításához és az oldal használatához, illetve a viták megelőzése érdekében a jelen feltételeket kötelessége elolvasni, abban az esetben is, ha a megrendelést nem a webáruházon, hanem E-mail-ben vagy facebookon kívánja megtenni!

 

A fentiek el nem olvasása nem mentesíti a felhasználót a feltételek betartása alól!

 

A felhasználó kijelenti, hogy a regisztrációval és az oldalon, facebookon, illetve  E-mailben történő megrendeléssel a jelen szerződési feltételeket, megértette és elfogadta, magára nézve azt kötelező érvényűnek tekinti és minden pontját betartja!

Adatkezelési tájékoztató
Adatkezelési irányelvek, tájékoztató

 

Adatkezelő:

Név: Palásti Katalin e.v.

 

Székhely: MAGYARORSZÁG, 4245 Érpatak Vörösmarty u. 18.

 

Levelezési cím, panaszkezelés: 4245 Érpatak Vörösmarty u. 18.

 

E-mail: ajandek@ajandekrakattamas.hu

 

Telefonszám: +3620 / 405 – 8078

 

Weboldal: https://ajandekrakattamas.hu/

 

Ügyfélszölgálat: ugyfelszolgalat@ajandekrakattamas.hu Telefonyszám: +36204058078

 

Tárhelyszolgáltató

Név: UNAS Online Kft.

Cím: 9400 Sopron, Kőszegi út 14.

Web: unas@unas.hu

Tel.: +36-99/200-200 (H-P 8:00-15:30)

A webshop üzemeltetése során végzett adatkezelések leírása

 

 

A cookie-k használatával kapcsolatos tájékoztatás

Mi az a cookie?

Az Adatkezelő a honlap látogatása során úgynevezett cookie-kat (sütiket) használ. A cookie betűből és számokból álló információcsomag, amit honlapunk az Ön böngészőjének küld el  azzal a céllal, hogy elmentse bizonyos beállításait, megkönnyítse a honlapunk használatát és közreműködik abban, hogy néhány releváns, statisztikai jellegű információt gyűjtsünk a látogatóinkról.

 

A cookie-k (sütik) egy része nem tartalmaz személyes információkat, és nem alkalmas az egyéni felhasználó azonosítására, egy részük azonban olyan egyéni azonosítót tartalmaz – egy titkos, véletlenül generált számsort – amelyet az Ön eszköze tárol, ezzel az Ön azonosíthatóságát is biztosítja. Az egyes cookie-k (sütik) működési időtartamát az egyes cookie-k (sütik) vonatkozó leírása tartalmazza.

 

A cookie-k jogszabályi háttere és jogalapja:

Az adatkezelés jogalapja a Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pontja alapján az  Ön hozzájárulása.

A honlap által használt cookie-k főbb jellemzői:

Munkamenet cookie: Ezek a sütik a látogató tartózkodási helyét, a böngésző nyelvét, a fizetés pénznemét tárolják, élettartamuk a böngésző bezárása, vagy maximum 2 óra.

Korhatáros tartalom cookie: Ezek a sütik a korhatáros tartalom jóváhagyásának tényét és azt rögzítik, hogy az érintett 18 éven felüli, élettartamuk a böngésző bezárásáig tart.

Referer cookiek: Azt rögzítik, hogy a látogató milyen külső oldalról érkezett az oldalra. Élettartamuk a böngésző bezárásáig tart.

Utoljára megtekintett termék cookie: Rögzíti a termékeket, amiket utoljára megtekintett a látogató. Élettartamuk 60 nap.

Utoljára megtekintett kategória cookie: Rögzítit az utoljára megtekintett kategóriát. Élettartama 60 nap.

Ajánlott termékek cookie: Az „ajánlom ismerősömnek” funkciónál az ajánlani kívánt termékek listáját rögzíti. Élettartama 60 nap.

Mobil verzió, design cookie: Érzékeli a látogató használt eszközt, és mobilon átvált teljes nézetre. Élettartama 365 nap.

Cookie elfogadás cookie: Az oldalra érkezéskor a figyelmeztető ablakban elfogadja a cookiek tárolásáról szóló nyilatkozatot. Élettartama 365 nap.

Kosár cookie: A kosárba helyezett termékeket rögzíti. Élettartama 365 nap.

Intelligens ajánlat cookie: Intelligens ajánlatok megjelenítésének feltételeit rögzíti (pl. volt-e már az oldalon a látogató, van-e rendelése). Élettartama 30 nap.

Kiléptetés #2 cookie: A #2 opció szerint 90 nap után kilépteti a rendszer a látogatót. Élettartama 90 nap.

Backend azonosító cookie: Az oldalt kiszolgáló backend szerver azonosítója. Élettartama a böngésző bezárásáig tart.

Google Adwords cookie Amikor valaki meglátogatja az oldalunkat, a látogató cookie-azonosítója hozzáadódik a remarketinglistához.

 

A Google cookie-kat – például a NID és SID cookie-kat – használ a Google-termékekben, így például a Google Keresésben látható hirdetések testreszabásához. Az ilyen cookie-kat például arra használja, hogy megjegyezze az Ön legutóbbi kereséseit, az egyes hirdetők hirdetéseivel vagy a keresési eredményekkel való korábbi interakcióit, továbbá a hirdetők webhelyein tett látogatásait. Az AdWords konverziókövetés funkciója cookie-kat használ. A hirdetésből eredő értékesítések és egyéb konverziók követésére cookie-kat ment a felhasználó számítógépére, amikor az adott személy egy hirdetésre kattint.

A cookie-k néhány gyakori alkalmazási módja: a hirdetések kiválasztása annak alapján, hogy mi a releváns az adott felhasználó esetén, a kampányok teljesítményéről szóló jelentések tökéletesítése, és a felhasználó által már megtekintett hirdetések megjelenítésének elkerülése.

Google Analytics cookie: A Google Analytics a Google elemző eszköze, amely abban segít a weboldalak és alkalmazások tulajdonosainak, hogy pontosabb képet kapjanak látogatóik tevékenységeiről. A szolgáltatás cookie-kat használhat, hogy információkat gyűjtsön és jelentést készítsen a weboldal használatára vonatkozó statisztikai adatokból anélkül, hogy egyénileg azonosítaná a látogatókat a Google számára. A Google Analytics által használt fő cookie a „__ga” cookie.

A webhelyhasználati statisztikai adatokból készülő jelentések mellett a Google Analytics – az előbbiekben ismertetett néhány hirdetési cookie-val együtt – felhasználható arra is, hogy relevánsabb hirdetéseket jelenítsünk meg a Google-termékekben (például a Google Keresésben) és szerte az interneten.

Remarketing cookiek-k: A korábbi látogatók vagy felhasználók számára a Google Display Hálózaton található egyéb webhelyeken való böngészés, illetve termékeivel vagy szolgáltatásaival kapcsolatos kifejezések keresésekor jelenhetnek meg

A működéshez szigorúan szükséges cookie-k: Ezek a cookie-k a weboldal használatához nélkülözhetetlenek, és lehetővé teszik a weboldal alapvető funkcióinak használatát. Ezek hiányába az oldal számos funkciója nem lesz elérhető az Ön számára. Ezen típusú cookie-k élettartama kizárólag a munkamenet idejére korlátozódik.

A felhasználói élmény javítását szolgáló cookie-k: Ezek a cookie-k információkat gyűjtenek a felhasználó weboldalhasználatáról, például, hogy mely oldalakat látogatja leggyakrabban, vagy milyen hibaüzenetet kap a weboldalról. Ezek a cookie-k nem gyűjtenek a látogatót azonosító információkat, vagyis teljesen általános, névtelen információkkal dolgoznak. Az ezekből nyert adatokat a weboldal teljesítményének javítására használjuk. Ezen típusú cookie-k élettartama kizárólag a munkamenet idejére korlátozódik.

Amennyiben Ön nem fogadja el a cookie-k használatát, akkor bizonyos funkciók nem lesznek elérhetőek az Ön számára. A cookie-k törléséről bővebb tájékoztatást az alábbi linkeken találhat:

 

Internet Explorer:  http://windows.microsoft.com/en-us/internet-explorer/delete-manage-cookies#ie=ie-11

Firefox:  https://support.mozilla.org/en-US/kb/cookies-information-websites-store-on-your-computer

Mozilla: https://support.mozilla.org/hu/kb/weboldalak-altal-elhelyezett-sutik-torlese-szamito

Safari: https://support.apple.com/kb/ph21411?locale=en_US

Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647

 

A szerződéskötés és teljesítés érdekében kezelt adatok

A szerződéskötés és teljesítés érdekében több adatkezelési eset is megvalósulhat. Tájékoztatjuk, hogy panaszkezeléssel, garanciális ügyintézéssel kapcsolatos adatkezelés csak abban az esetben valósul meg, ha Ön él valamelyik említett jogával.

Amennyiben a webshopon keresztül Ön nem vásárol, csak látogatója a webshopnak, akkor a marketing célú adatkezelésnél írtak vonatkozhatnak Önre, amennyiben marketing célú hozzájárulást ad számunkra.

A szerződéskötés és teljesítés érdekében megvalósuló adatkezelések részletesebben:

 

Kapcsolatfelvétel

Ha például emailben, kapcsolatfelvételi űrlapon, vagy telefonon kérdéssel fordul hozzánk valamely termékkel kapcsolatban.

Az előzetes kapcsolatfelvétel nem kötelező, ezt kihagyva is bármikor rendelhet a webshopból vagy facebook-ról.

Kezelt adatok

Az Ön által a kapcsolatfelvétel során megadott adatok.

Az adatkezelés időtartama

Az adatokat csak a kapcsolatfelvétel lezárultáig kezeljük.

Az adatkezelés jogalapja

Az Ön önkéntes hozzájárulása, amit a kapcsolatfelvétellel ad meg Adatkezelő számára. [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont szerinti adatkezelés]

 

Regisztráció a weboldalon

A regisztráció során megadott adatok tárolásával az Adatkezelő kényelmesebb szolgáltatást tud biztosítani (pl. az érintett adatait újabb vásárláskor nem kell ismét megadni). A regisztráció a szerződéskötésnek nem feltétele

Kezelt adatok

Az adatkezelés során az Adatkezelő az Ön nevét, lakcímét, telefonszámát, e-mail címét, a megvásárolt termék jellemzőit és a vásárlás időpontját kezeli.

Az adatkezelés időtartama

A hozzájárulásának visszavonásáig.

Az adatkezelés jogalapja

Az Ön önkéntes hozzájárulása, amit a regisztrációval ad meg az Adatkezelő számára [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont szerinti adatkezelés]

A rendelés feldolgozása

A rendelések feldolgozása során a szerződés teljesítése érdekében szükségesek adatkezelési tevékenységek

Kezelt adatok

Az adatkezelés során az Adatkezelő az Ön nevét, lakcímét, telefonszámát, e-mail címét, a megvásárolt termék jellemzőit, a megrendelés számát és a vásárlás időpontját kezeli.

Amennyiben Ön rendelést adott le a webshopban, akkor az adatkezelés és az adatok megadása a szerződés teljesítéséhez elengedhetetlen.

Az adatkezelés időtartama

Az adatokat a polgári jogi elévülési idő szerint 5 évig kezeljük.

Az adatkezelés jogalapja

A szerződés teljesítése. [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés b) pont szerinti adatkezelés]

 

A számla kiállítása

Az adatkezelési folyamat a jogszabályoknak megfelelő számla kiállítása és a számviteli bizonylat-megőrzési kötelezettség teljesítése érdekében történik. Az Sztv. 169. § (1)-(2) bekezdése alapján a gazdasági társaságoknak a könyvviteli elszámolást közvetlenül és közvetetten alátámasztó számviteli bizonylatot meg kell őrizniük.

Kezelt adatok

Név, cím, e-mail cím, telefonszám. Cégek esetén adószám.

Az adatkezelés időtartama

A kiállított számlákat az Sztv. 169. § (2) bekezdése alapján a számla kiállításától számított 8 évig meg kell őrizni.

Az adatkezelés jogalapja

Az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. 159. § (1) bekezdése alapján a számla kibocsátása kötelező és azt számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdése alapján 8 évig kell megőrizni [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés c) pont szerinti adatkezelés].

Az áruszállításhoz kapcsolódó adatkezelés

Az adatkezelési folyamat a megrendelt termék kiszállítása érdekében történik.

Kezelt adatok

Név, cím, e-mail cím, telefonszám. Cégek esetén adószám.

Az adatkezelés időtartama

Az Adatkezelő az adatokat a megrendelt áru kiszállításának időtartamáig kezeli. Az adatkezelés jogalapja

Szerződés teljesítése [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés b) pont szerinti adatkezelés].

 

Garanciális ügyintézés

Az adatkezelési folyamat a garanciális panaszok kezelése érdekében történik. Amennyiben Ön garanciális ügyintézés kért, akkor az adatkezelés és az adatok megadása elengedhetetlen.

Kezelt adatok

Vásárló neve, telefonszáma, email címe, a panasz tartalma.

Az adatkezelés időtartama

A garanciális panaszokat a fogyasztóvédelemről szóló törvény alapján 5 évig őrizzük meg.

Az adatkezelés jogalapja

Az, hogy hozzánk fordul-e garanciális ügyintézés esetén az Ön önkéntes döntése, azonban ha hozzánk fordul, a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény 17/A. § (7) bekezdése alapján 5 évig köteles vagyunk a panaszt megőrizni [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés c) pont szerinti adatkezelés]

 

Egyéb fogyasztóvédelmi panaszok kezelése

Az adatkezelési folyamat a fogyasztóvédelmi panaszok kezelése érdekében történik. Amennyiben Ön panasszal fordult hozzánk, akkor az adatkezelés és az adatok megadása elengedhetetlen.

Kezelt adatok

Vásárló neve, telefonszáma, email címe, panasz tartalma.

Az adatkezelés időtartama

A garanciális panaszokat a fogyasztóvédelemről szóló törvény alapján 5 évig őrizzük meg.

Az adatkezelés jogalapja

Az, hogy hozzánk fordul-e panasszal az Ön önkéntes döntése, azonban ha hozzánk fordul, a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény 17/A. § (7) bekezdése alapján 5 évig köteles vagyunk a panaszt megőrizni [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés c) pont szerinti adatkezelés].

A hozzájárulás igazolhatóságával kapcsolatban kezelt adatok

A regisztráció, megrendelés, hírlevélre történő feliratkozás során az informatikai rendszer eltárolja a hozzájárulással kapcsolatos informatikai adatokat a későbbi bizonyíthatóság érdekében.

Kezelt adatok:

A hozzájárulás időpontja és az érintett IP címe.

Az adatkezelés időtartama

A jogszabályi előírások miatt a hozzájárulást később igazolni kell tudni, ezért az adattárolás időtartama az adatkezelés megszűnését követő elévülési ideig kerül tárolásra.

Az adatkezelés jogalapja

A Rendelet 7. cikk (1) bekezdése írja elő ezt a kötelezettséget. [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés c) pont szerinti adatkezelés]

 

Marketing célú adatkezelések

A hírlevél-küldéssel kapcsolatos adatkezelés

Kezelt adatok

Név, cím, e-mail cím, telefonszám.

Az adatkezelés időtartama

Az érintett hozzájárulásának visszavonásáig.

Az adatkezelés jogalapja

Az Ön önkéntes hozzájárulása, ami a hírlevélre történő feliratkozással ad meg az Adatkezelő számára [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont szerinti adatkezelés]

 

A személyre szabott reklámok küldésével és megjelenítésével kapcsolatos adatkezelés

Kezelt adatok

Név, cím, e-mail cím, telefonszám.

Az adatkezelés időtartama

A hozzájárulásának visszavonásáig.

Az adatkezelés jogalapja

Az Ön önkéntes, külön hozzájárulása, amit az adat felvétel során ad meg az Adatkezelő számára [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont szerinti adatkezelés]

 

Remarketing

Az adatkezelés mint remarketing tevékenység cookie-k segítségével valósul meg.

Kezelt adatok

A cookie tájékoztatóban meghatározott cookiek által kezelt adatok.

Az adatkezelés időtartama

Az adott cookie adattárolási idötartama, bővebb információ elérhető itt:

Google általános cookie tájékoztató: https://www.google.com/policies/technologies/types/

Google Analitycs tájékoztató: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage?hl=hu

Facebook tájékoztató: https://www.facebook.com/ads/preferences/?entry_product=ad_settings_screen

Az adatkezelés jogalapja

Az Ön önkéntes hozzájárulása, amit a honlap használatával ad meg Adatkezelő számára [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont szerinti adatkezelés].

 

Nyereményjáték

Az adatkezelési folyamat a nyereményjáték lebonyolítása érdekében történik.

Kezelt adatok

Név, email cím, telefonszám.

Az adatkezelés időtartama

Az adatok a nyereményjáték lezárását követően törlésre kerülnek, kivéve a nyertes adatai, amelyeket a számvitelről szóló törvény alapján 8 évig köteles Adatkezelő megőrizni.

Az adatkezelés jogalapja

Az Ön önkéntes hozzájárulása, amit a honlap használatával ad meg Adatkezelő számára. [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont szerinti adatkezelés]

 

További adatkezelések

Amennyiben az Adatkezelő további adatkezelést kíván végezni, akkor előzetes tájékoztatást nyújt az adatkezelés lényeges körülményeiről (adatkezelés jogszabályi háttere és jogalapja, az adatkezelés célja, a kezelt adatok köre, az adatkezelés időtartama).

Tájékoztatjuk Önt arról, hogy a hatóságok törvényi felhatalmazáson alapuló, írásbeli adatkéréseit az Adatkezelőnek teljesítenie kell. Az Adatkezelő az adattovábbításokról az Infotv. 15. § (2)-(3) bekezdésével összhangban nyilvántartást vezet (mely hatóságnak, milyen személyes adatot, milyen jogalapon, mikor továbbított az Adatkezelő), amelynek tartalmáról kérésére az Adatkezelő tájékoztatást nyújt, kivéve, ha a tájékoztatását törvény kizárja.

 

Adatfeldolgozó igénybevételéről és az adatkezeléshez kapcsolódó tevékenységükről

 

A személyes adatok tárolására irányuló adatfeldolgozás

Az adatfeldolgozó megnevezése: UNAS Online Kft.

Az adatfeldolgozó székhelye: 9400 Sopron, Kőszegi út 14.

Az adatfeldolgozó web címe: unas@unas.hu

Az adatfeldolgozó telefonszáma: +36-99/200-200 (H-P 8:00-15:30)

Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött szerződés alapján a személyes adatok tárolását végzi. A személyes adatok megismerésére nem jogosult.

 

Az áruszállítással összefüggő adatfeldolgozói tevékenység

 

Az adatfeldolgozó megnevezése: Foxpost csomagküldő

Az adatfeldolgozó székhelye: 1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 12-14. zöld lépcsőház 2. emelet*

(*nyitvatartás: hétfő 08:00-20:00)

Az adatfeldolgozó telefonszáma: 06-1-999-0-369*

(*munkanapokon 08:00-20:00)

Az adatfeldolgozó e-mail címe: https://foxpost.hu/ugyfelszolgalat

 

Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött szerződés alapján közreműködik a megrendelt áru kiszállításában. Ennek során az Adatfeldolgozó a vevő nevét, címét, E-mail címét és a telefonszámát a postai küldemény feladását követő naptári év végéig kezelheti, ezt követően haladéktalanul törli.

 

Számlázással kapcsolatos adatfeldolgozás

Az adatfeldolgozó megnevezése: Billingo Technologies Zrt.

Az adatfeldolgozó székhelye: 1133 Budapest, Árbóc utca 6. III. emelet

Az adatfeldolgozó telefonszáma: Ügyfélszolgálat: H-P 10-15 h, +36-1/500-9491

Az adatfeldolgozó e-mail címe: hello@billingo.hu

Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött szerződés alapján közreműködik a számviteli bizonylatok nyilvántartásában. Ennek során az Adatfeldolgozó az érintett nevét és címét a számviteli nyilvántartáshoz szükséges mértékben, a Sztv. 169. § (2) bekezdésének megfelelő időtartamban kezeli, ezt követően törli.

 

CRM rendszer üzemeltetésével kapcsolatos adatfeldolgozás

Az adatfeldolgozó megnevezése: UNAS Online Kft.

Az adatfeldolgozó székhelye: 9400 Sopron, Kőszegi út 14.

Az adatfeldolgozó web címe: unas@unas.hu

Az adatfeldolgozó telefonszáma: +36-99/200-200 (H-P 8:00-15:30)

Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött szerződés alapján közreműködik a megrendelések nyilvántartásában. Ennek során az Adatfeldolgozó az érintett nevét, címét, e-mail címét, telefonszámát, a rendelések számát és időpontját a polgári jogi elévülési időn belül kezeli.

 

Az online fizetéssel kapcsolatos adatfelodolgozás

Az adatfeldolgozó megnevezése: Barion Payment Zrt.

Az adatfeldolgozó székhelye: 1117 Budapest, Infopark sétány 1.

Az adatfeldolgozó telefonszáma:  +36 1 464 70 99

Az adatfeldolgozó e-mail címe: hello@barion.com

Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött szerződés alapján közreműködik az Online fizetés végrehajtásában. Ennek során az Adatfeldolgozó az érintett számlázási nevét, nevét, e-mailcímét és címét, a rendelés számát és időpontját a polgári jogi elévülési időn belül kezeli.

 

Az adatkezelés során Önt megillető jogok

Az adatkezelés időtartamán belül Önt a Rendelet előírásai szerint az alábbi jogok illetik meg:

a hozzájárulás visszavonásának joga

személyes adatokhoz és az adatkezeléssel kapcsolatos információkhoz való hozzáférés

helyesbítéshez való jog

adatkezelés korlátozása,

törléshez való jog

tiltakozáshoz való jog

hordozhatósághoz való jog.

Amennyiben Ön jogaival élni kíván, az az Ön azonosításával jár együtt, valamint az Adatkezelőnek Önnel szükségszeren kommunikálnia kell. Ezért az azonosítás érdekében személyes adatok megadására lesz szükség (de az azonosítás csak olyan adaton alapulhat, amelyet Adatkezelő egyébként is kezel Önről), valamint az Adatkezelő email fiókjában elérhető lesz az Ön adatkezeléssel kapcsolatos panasza a jelen tájékoztatóban, a panaszokkal kapcsolatban megjelölt időtartamon belül. Amennyiben Ön vásárlónk volt és panaszügyintézés, vagy garanciális ügyintézés érdekében szeretné magát azonosítani, az azonosításhoz kérjük adja meg rendelési azonosítóját is. Ennek felhasználásával Önt, mint vásárlót is be tudjuk azonosítani.

 

Az adatkezeléssel kapcsolatos panaszokat legkésőbb 30 napon belül válaszolja meg az Adatkezelő.

 

A hozzájárulás visszavonásának joga

 

Ön bármikor jogosult az adatkezeléshez adott hozzájárulást visszavonni, ilyen esetben a megadott adatokat rendszereinkből töröljük. Kérjük azonban vegye figyelembe, hogy a még nem teljesített megrendelés esetén a visszavonás azzal a következménnyel járhat, hogy nem tudjuk Ön felé teljesíteni a kiszállítást. Emellett, ha a vásárlás már megvalósult, a számviteli előírások alapján a számlázással kapcsolatos adatokat nem törölhetjük rendszereinkből, valamint ha Önnek tartozása áll fenn felénk, akkor a követelés behajtásával kapcsolatos jogos érdek alapján adatait a hozzájárulás visszavonása esetén is kezelhetjük.

A személyes adatokhoz való hozzáférés

Ön jogosult arra, hogy az Adatkezelőtől visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy:

 

a kezelt személyes adatokhoz hozzáférést kapjon és

a következő információkról az Adatkezelő tájékoztassa:

az adatkezelés céljai;

az Önről kezelt személyes adatok kategóriái;

információ azon címzettekről vagy címzettek kategóriáiról, akikkel, illetve amelyekkel a személyes adatokat Adatkezelő közölte vagy közölni fogja;

a személyes adatok tárolásának tervezett időtartama, vagy ha ez nem lehetséges, ezen időtartam meghatározásának szempontjai;

az Ön azon joga, hogy kérelmezheti az Adatkezelőtől az Önre vonatkozó személyes adatok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és jogos érdeken alapuló adatkezelés esetén tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen;

a felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának joga;

ha az adatokat nem Öntől gyűjtötték be, a forrásukra vonatkozó minden elérhető információ;

az automatizált döntéshozatal tényéről (ha alkalmazott ilyen eljárás), ideértve a profilalkotást is, valamint legalább ezekben az esetekben az alkalmazott logikára és arra vonatkozóan érthető információkat, hogy az ilyen adatkezelés milyen jelentőséggel, és Önre nézve milyen várható következményekkel bír.

A jog gyakorlásának célja az adatkezelés jogszerűségének megállapítására és ellenőrzésére irányulhat, ezért többszöri tájékoztatás kérés esetén Adatkezelő méltányos költségtérítést számolhat fel a tájékoztatás teljesítéséért cserébe.

A személyes adatokhoz való hozzáférést Adatkezelő úgy biztosítja, hogy az Ön azonosítását követően emailben juttatja el Önhöz a kezelt személyes adatokat és az információkat. Amennyiben regisztrációval rendelkezik, akkor a hozzáférést úgy biztosítjuk, hogy a felhasználói fiókjába belépve tudja az Önről kezelt személyes adatokat megtekinteni és ellenőrizni.

Kérjük, hogy kérelmében jelölje meg, hogy a személyes adatokhoz kér hozzáférést, vagy az adatkezeléssel kapcsolatos információkat kéri.

Helyesbítéshez való jog

Ön jogosult arra, hogy kérésére Adatkezelő késedelem nélkül helyesbítse az Önre vonatkozó pontatlan személyes adatokat.

Adatkezelés korlátozásához való jog

Ön jogosult arra, hogy kérésére Adatkezelő korlátozza az adatkezelést, ha az alábbiak valamelyike teljesül:

Ön vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy Adatkezelő ellenőrizze a személyes adatok pontosságát, ha a pontos adat azonnal megállapítható, akkor nem kerül sor a korlátozásra;

az adatkezelés jogellenes, de Ön ellenzi az adatok törlését bármely okból (például azért mert az Ön számára jogi igény érvényesítése miatt fontosak az adatok), ezért nem az adatok törlését kéri, hanem ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását;

az Adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra a megjelölt adatkezelés céljából, de Ön igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; vagy

Ön tiltakozott az adatkezelés ellen, de Adatkezelő jogos érdeke is megalapozhatja az adatkezelést, ez esetben amíg megállapításra nem kerül, hogy Adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az Ön jogos indokaival szemben, az adatkezelést korlátozni kell.

Ha az adatkezelés korlátozás alá esik, az ilyen személyes adatokat a tárolás kivételével csak az érintett hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni.

Adatkezelő az adatkezelés korlátozásának feloldásáról előzetesen (legalább a korlátozás feloldását megelőző 3 munkanappal) tájékoztatja Önt.

Törléshez – elfeledtetéshez való jog

Ön jogosult arra, hogy Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül törölje az Önre vonatkozó személyes adatokat, ha az alábbi indokok valamelyike fennáll:

a személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat Adatkezelő gyűjtötte vagy más módon kezelte;

Ön visszavonja hozzájárulását és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;

Ön tiltakozik a jogos érdeken alapuló adatkezelés ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok (azaz jogos érdek) az adatkezelésre,

a személyes adatokat Adatkezelő jogellenesen kezelte és ez a panasz alapján megállapítást nyert,

a személyes adatokat az Adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell.

Ha az Adatkezelő bármely jogszerű oknál fogva nyilvánosságra hozta az Önről kezelt személyes adatot, és bármely fent megjelölt okból törölni köteles azt, az elérhető technológia és a megvalósítás költségeinek figyelembevételével köteles megtenni az észszerűen elvárható lépéseket – ideértve technikai intézkedéseket – annak érdekében, hogy tájékoztassa az adatokat kezelő más adatkezelőket, hogy Ön kérelmezte a szóban forgó személyes adatokra mutató linkek vagy e személyes adatok másolatának, illetve másodpéldányának törlését.

A törlés nem alkalmazandó, amennyiben az adatkezelés szükséges:

a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából;

a személyes adatok kezelését előíró, az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jog szerinti kötelezettség teljesítése (ilyen eset a számlázás keretében megvalósuló adatkezelés, mivel a számla megőrzését jogszabály írja elő), illetve közérdekből vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlása keretében végzett feladat végrehajtása céljából;

jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez (pl.: ha Adatkezelőnek Ön felé követelése áll fenn és azt még nem teljesítette, vagy fogyasztói, adatkezelési panasz intézése van folyamatban).

Tiltakozáshoz való jog

Ön jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak jogos érdeken alapuló kezelése ellen. Ebben az esetben Adatkezelő a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha az bizonyítja, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az Ön érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.

 

Ha a személyes adatok kezelése közvetlen üzletszerzés érdekében történik, Ön jogosult arra, hogy bármikor tiltakozzon az Önre vonatkozó személyes adatok e célból történő kezelése ellen, ideértve a profilalkotást is, amennyiben az a közvetlen üzletszerzéshez kapcsolódik. Ha Ön tiltakozik a személyes adatok közvetlen üzletszerzés érdekében történő kezelése ellen, akkor a személyes adatok a továbbiakban e célból nem kezelhetők.

Hordozhatósághoz való jog

Amennyiben az adatkezelés automatizált módon valósul meg, vagy ha az adatkezelés az Ön önkéntes hozzájárulásán alapul, Önnek joga van arra, hogy kérje Adatkezelőtől, hogy az Ön által az Adatkezelő részére megadott adatokat kérte, amit Adatkezelő xml, JSON, vagy csv formátumban bocsát az Ön rendelkezésére, ha ez technikailag megvalósítható, akkor kérheti, hogy az Adatkezelő az adatokat ebben a formában más adatkezelő számára továbbítsa.

 

Automatizált döntéshozatal

Ön jogosult arra, hogy ne terjedjen ki Önre az olyan, kizárólag automatizált adatkezelésen alapuló döntés hatálya (ideértve a profilalkotást is), amely Önre nézve joghatással járna vagy Önt hasonlóképpen jelentős mértékben érintené. Ezekben az esetekben Adatkezelő köteles megfelelő intézkedéseket tenni az érintett jogainak, szabadságainak és jogos érdekeinek védelme érdekében, ideértve az érintettnek legalább azt a jogát, hogy az adatkezelő részéről emberi beavatkozást kérjen, álláspontját kifejezze, és a döntéssel szemben kifogást nyújtson be.

A fentiek nem alkalmazandóak abban az esetben, ha a döntés:

Ön és az adatkezelő közötti szerződés megkötése vagy teljesítése érdekében szükséges;

meghozatalát az adatkezelőre alkalmazandó olyan uniós vagy tagállami jog teszi lehetővé, amely Ön jogainak és szabadságainak, valamint jogos érdekeinek védelmét szolgáló megfelelő intézkedéseket is megállapít; vagy

az Ön kifejezett hozzájárulásán alapul.

Adatvédelmi nyilvántartásba történő bejelentkezés

Az Infotv. rendelkezései értelmében az Adatkezelőnek bizonyos adatkezeléseit be kellett jelentenie az adatvédelmi nyilvántartásba. Ez a bejelentési kötelezettség 2018. május 25. napjával megszűnt.

 

Adatbiztonsági intézkedések

Az Adatkezelő kijelenti, hogy megfelelő biztonsági intézkedéseket hozott annak érdekében, hogy a személyes adatok védje a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés, továbbá az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás ellen.

az Adatkezelő a szervezeti és technikai lehetőségekhez képest mindent megtesz annak érdekében, hogy adatfeldolgozói is megfelelő adatbiztonsági intézkedéseket tegyenek, amikor az Ön személyes adataival dolgoznak.

Jogorvoslati lehetőségek

Amennyiben Ön szerint az Adatkezelő megsértette valamely, az adatkezelésre vonatkozó törvényi rendelkezést, vagy nem teljesítette valamely kérelmét, akkor vélelmezett jogellenes adatkezelés megszüntetése érdekében a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság vizsgálati eljárását kezdeményezheti (levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5., e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu).

Tájékoztatjuk emellett arról is, hogy az adatkezelésre vonatkozó törvényi rendelkezések megsértése esetén, vagy ha az Adatkezelő nem teljesítette valamely kérelmét, akkor az Adatkezelővel szemben polgári pert indíthat bíróság előtt.

 

Adatkezelési tájékoztató módosítása

Az Adatkezelő fenntartja a jogot, hogy jelen adatkezelési tájékoztatót az adatkezelés célját és jogalapját nem érintő módon módosítsa. A honlap módosítás hatálybalépését követő használatával elfogadja a módosított adatkezelési tájékoztatót.

Amennyiben az Adatkezelő a gyűjtött adatokkal kapcsolatban a gyűjtésük céljától eltérő célból további adatkezelést kíván végezni a további adatkezelést megelőzően tájékoztatja Önt az adatkezelés céljáról és az alábbi információkról:

a személyes adatok tárolásának időtartamáról, vagy ha ez nem lehetséges, akkor az időtartam meghatározásának szempontjairól;

azon jogáról, hogy kérelmezheti az Adatkezelőtől az Önre vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést, azok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és jogos érdeken alapuló adatkezelés esetén tiltakozhat a személyes adatok kezelése ellen, valamint a hozzájáruláson, vagy szerződéses kapcsolaton alapuló adatkezelés esetén kérheti az adathordozhatósághoz való jog biztosítását;

hozzájáruláson alapuló adatkezelés esetén arról, hogy a hozzájárulást Ön bármikor visszavonhatja,

a felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának jogáról;

arról, hogy a személyes adat szolgáltatása jogszabályon vagy szerződéses kötelezettségen alapul vagy szerződés kötésének előfeltétele-e, valamint hogy az Ön köteles-e a személyes adatokat megadni, továbbá hogy milyen lehetséges következményeikkel járhat az adatszolgáltatás elmaradása;

az automatizált döntéshozatal tényéről (ha alkalmazott ilyen eljárás), ideértve a profilalkotást is, valamint legalább ezekben az esetekben az alkalmazott logikára és arra vonatkozóan érthető információkat, hogy az ilyen adatkezelés milyen jelentőséggel, és Önre nézve milyen várható következményekkel bír.

Az adatkezelés csak ezt követően kezdődhet meg, amennyiben az adatkezelés jogalapja hozzájárulás, az adatkezeléshez a tájékoztatáson felül Önnek hozzá is kell járulnia.

A jelen dokumentum a webshop működésével kapcsolatban minden releváns adatkezelési információt tartalmaz az Európai Unió 2016/679 számú Általános Adatvédelmi Rendelete (a továbbiakban: Rendelet. GDPR) és a 2011. évi CXII. tv. (a továbbiakban: Infotv.) alapján.